Verwarming & warmtepomp

Centrale verwarming en thermodynamische ketelinstallaties

Of het nu gaat om de renovatie/verbetering van uw bestaande verwarmings-/sanitairinstallatie of het ontwerpen van een complete installatie voor een nieuwbouw, wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze. Kom ons dan raadplegen want we hebben gedegen ervaring met alle nieuwe technologieën! We zullen samen met u het meest geschikte verwarmingssysteem bestuderen, of het nu gaat om een lagetemperatuurketel op gas, een warmtepompsysteem of een andere oplossing voor hernieuwbare energie.



Uw verwarmingssysteem kiezen is niet eenvoudig!

‍Er zijn inderdaad verschillende winnende formules voor het verkrijgen van een efficiënt en economisch verwarmingssysteem. Of het geschikt is voor jouw huis, valt nog te bezien. Hier zijn er 2 van:

warmtepompen

Het principe is vrij eenvoudig: vang de energie in de lucht of de grond op. Het kan dus uw huis of uw sanitair water verwarmen maar ook uw huis op ecologische wijze koelen.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen zoals “LUCHT/WATER” die warm water kunnen distribueren naar verwarmingssystemen (radiatoren, vloerverwarming, enz.). Anderzijds laten de "AIR/AIR"-systemen u toe om uw woning op een zeer efficiënte en goedkope manier te verwarmen maar ook te koelen.

We werken voornamelijk samen met de leiders van deze markt, namelijk SAMSUNG, PANASONIC, VAILLANT en DAIKIN.

Condenserende ketels

Deze ketels maken het mogelijk om, in vergelijking met een conventionele ketel, verbrandingsdampen terug te winnen om hun thermische energie te benutten. Ze bieden daardoor superieure prestaties en maken daardoor een energiebesparing mogelijk (van 25 tot 35%).

Op de markt vindt u condensatieketels op gas maar ook condensatieketels op olie. Voor dit type installatie geven we de voorkeur aan de merken VIESMANN en VAILLANT, die hun betrouwbaarheid niet langer hoeven te bewijzen. Rest nog om deze energie naar je woning te distribueren, of dat nu via vloerverwarming is of via radiatoren bijvoorbeeld.

Thermodynamische ketel: een snel afgeschreven investering

Hernieuwbare en kosteneffectieve oplossing om uw sanitair water te verwarmen en tegelijkertijd geld te besparen


De thermodynamische boiler (of boiler) kent de laatste jaren een groeiend succes, ook al is hij nog te weinig bekend bij het grote publiek.

Dankzij nieuwe technologieën en tal van innovaties is het nu mogelijk om water te verwarmen met een minimum aan brandstof.

U kunt dus niet alleen energie besparen, maar ook minder vervuilen.

Als we al lang weten dat thermodynamische boilers veel geld besparen in vergelijking met conventionele boilers, weten we misschien minder dat dit verschil wel 70% kan bedragen terwijl ze 3 keer minder elektriciteit verbruiken. Dit bespaart u tot 500 euro per stuk.

De thermodynamische boiler garandeert niet alleen een hoog rendement, maar ook het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Als zodanig is het een meer dan interessante piste voor groenere en duurzamere energie.

Wat is een thermodynamische boiler?

De thermodynamische boiler (of boiler) wordt gebruikt om uw tapwater te verwarmen. Het is een alternatieve energiebron die steeds vaker door Belgen wordt geadopteerd met zonnepanelen. Het vertegenwoordigt inderdaad een productieve, duurzame en winstgevende oplossing.

Hoge opbrengst

Zijn energie-efficiëntie wordt verklaard door het feit dat de thermodynamische ketel voor zijn werking de warmtecalorieën opneemt die van nature in de lucht aanwezig zijn om uw huishoudelijk water te verwarmen. Hij werkt dus onder alle weersomstandigheden, ook bij slecht weer of 's nachts.

Aanzienlijke geldbesparingen op de productie van warm water en een verlaging van de verwarmings-, gas- of olierekeningen

Hoe werkt het ?

Een thermodynamische boiler werkt als een koelkast, maar dan omgekeerd.

Het bestaat uit een opslagtank en een warmtepomp. Deze vangt energie op via de calorieën die aanwezig zijn in de omgevingslucht (van buitenaf of gecontroleerde mechanische ventilatie). Deze energie wordt vervolgens teruggewonnen en overgebracht naar de tank waar het warme water wordt opgeslagen.

Meestal bestaat de thermodynamische boiler uit een tank van verglaasd staal om warm water van hoge kwaliteit te leveren, evenals een magnesiumanode die een lange onderhoudsvrije levensduur van het product garandeert.


De thermodynamische ketel, een snel afgeschreven investering


De thermodynamische boiler is aanzienlijk duurder dan een elektrische boiler. De kostprijs ligt in feite rond de 3.500 EUR, afhankelijk van het al dan niet nodig hebben van een nieuwe warmwatertank en de gewenste opslagcapaciteit.

De prijs is inclusief zowel de onderdelen als de installatie voor een gezin van 4 personen, waarvoor een tank van minimaal 200 liter moet worden voorzien. Voor een gezin van meer dan 4 personen is er ook een versie met een 270 of zelfs 300 liter tank.

De onderhoudskosten zijn minimaal, wat zorgt voor consistente prestaties door de jaren heen. Bovendien zijn de bedrijfskosten relatief laag, aangezien alleen de compressor van het thermodynamische verwarmingssysteem elektrische energie nodig heeft. En tot slot, in vergelijking met het elektrische model, wordt de investering terugverdiend over 3 tot 5 jaar na de installatie van de ketel en dus sneller.

Aanvraag offerte warmtepomp of boiler

Share by: